Студент от Факултета по изкуствата на ЮЗУ с две награди от национален музикален конкурс

Снимка: Личен архив

Стоян Чалгънов спечели две награди от „Нова българска фолклорна музика – 7/8“

Второкурсникът от специалност „Електронни технологии в музиката“ Стоян Чалгънов, с преподавател по тамбура: гл. ас. д-р Валери Димчев, спечели две награди от националния конкурс „Нова българска фолклорна музика – 7/8“. Възпитаникът на катедра „Музика“ получи наградата на публиката с изпълнението си „Йорданова ръченица“. Стоян Чалгънов бе отличен и с втора награда за инструментално произведение.

Конкурсът „Нова българска фолклорна музика – 7/8“ се проведе за първи път в Благоевград. Той има за цел да стимулира създаването на нови авторски вокални и инструментални произведения, нови произведения за солово пеене и солов инструмент, които да популяризират уникалността, изключително разнообразната ритмика, ладо-тоналното богатство и омайващата мелодика на българското фолклорно наследство.

Конкурсът за авторски вокални и инструментални произведения на фолклорна основа се организира по идея и със съдействието на д-р Георги Лазаров – един изключителен родолюбец, който живее от дълги години в град Балтимор, САЩ.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK