Струмянското село Драката отпразнува традиционния си великденски събор

снимки: Община Струмяни

Първият ден на Великден е традиционният храмов празник и на село Драката, което отваря широко своите врати за роднини отблизо и далече, за общонародно веселие на мегдана, за борби и премерване на силата на великденските яйца, но и на яките млади мъже от общината.

Тази година празникът беше по-красив, защото в изложба се изложиха великденски писани яйца като най-красивото единодушно беше на  Росен Симеонов от с. Драката.

В борбите великденското агне грабна най-силният в спортменска хватка с иначе известните като добри борци млади мъже от Драката. Гости на храмовия празник на селото беше цялото ръководство на община Струмяни, начело с кмета Емил Илиев .

„Празникът е повод  да се срещнем с хората, но и да споделим радостта от възкресението. А след година Драката ще бъде едно от най-хубавите и благоустроени села в община Струмяни, защото след месец започва строителството на водопровод и канализация, улици и тротоари, детска площадка, озеленяване и др. с финансиране от европейските програми.“ – сподели кметът на община Струмяни Емил Илиев.

Поради дъждовното време, празникът естествено се пренесе в дворовете на красивите къщи, изпълнени с  млади хора, признак, че селото има бъдеще.

 

снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK