Строят център за деца от семеен тип за 820 000 лв.

снимка: infomreja.bg, архив
Община Кюстендил ще сключи договор с Министерство на труда и социалната политика за изграждане на Център за настаняване от семеен тип, съобщи кметът Петър Паунов. В него ще бъдат настанени 15 деца със специални потребности над 3 години, като ще може да се извършват и консултации на всички нуждаещи се от помощ малчугани. Той ще се намира на терена на бившия РОЦ, в близост до Спортното училище. С изграждането на центъра ще бъдат разкрити 20 нови работни места, една част от тях ще са специализиран персонал – медицински и педагогически, а другата част ще бъде помощен персонал.

„Центърът ще бъде по подобие на този в кв. "Герена". Инвестицията е на стойност 820 000 лв. С този център осигуряваме добра услуга за децата", заяви Петър Паунов. Срокът на проекта е 24 месеца. Според градоначалника, социалното заведение ще може да заработи още в начало на 2013 година. В него ще могат да бъдат настанени и деца от Кюстендил, които към момента са в други градове.

„Продължаваме наситената инвестиционна и социална програма. По този начин осигуряваме гарантирана добра социална услуга за децата, както и заетост за много млади хора и родители”, заяви Петър Паунов. "В близките 2 – 3 години трябва да направим така, че във всеки квартал да има по един подобен център, който да се посещава от деца със специфични потребности. Това ще бъде добре както за децата, така и за родителите", допълни градоначалникът.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK