Съдят Ропотамци и Гольовци за бой и стрелба в центъра на ромския квартал в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Районна прокуратура – Кюстендил, e внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.Д. и И.С. за извършени от тях престъпления – хулиганство и незаконно държане на оръжие.

На 06.06.2018 г. обвиняемият И.С. паркирал, управлявания от него микробус „Мерцедес“, в центъра на ромския квартал „Изток“ Кюстендил. Не след дълго до него спрял лекия си автомобил „Фолксваген“ свидетелят С.И. Мъжете разговаряли, когато към тях се приближил обвиняемият А.Д., изблъскал с ръце С.И. и тръгнал.

След известно време той се върнал, придружен от двама мъже. Заедно те се насочили към С.И. и започнали да му нанасят удари, в това число с тръба, по главата. При побоя на пострадалия бил отнет златен ланец, като материалите за това престъпно деяние са били отделени в друго досъдебно производство. Участниците в сбиването са били представители от двата ромски клана – Ропотамци и Гольовци.

Виждайки случващото, обвиняемият И.С. се качил в микробуса и се насочил към групата лица, нападнали С.И. В този момент А.Д. взел парчета тротоарни плочки от земята и започнал да ги хвърля по автомобилите на опонентите си, след което се оттеглил с останалите от фамилия „Гольовци“.

Обвиняемият И.С. се върнал в кв. „Изток“ с микробуса, като държал огнестрелно оръжие - ловна пушка. Произвел изстрели в посока „Околовръстно шосе“ - към жилищния блок на фамилията „Гольовци“, след което заминал.

На свой ред, обвиняемият А.Д. също дошъл в квартала, където извадил изпод връхната си дреха автоматичен пистолет марка „Скорпион“. Насочил оръжието към ул. „Мездра“ и произвел няколко изстрела в тази посока, след което продължил да ръкомаха и да показва пистолета.

На местопроизшествието по същото време се намирали двама свидетели - Б. и непълнолетния С.

14-годишното момче чуло изстрели, уплашило се и тръгнало с колелото, като междувременно усетило силна болка в гърба. Не спряло да кара, а се прибрало в дома си, след което бил откаран в болница от майка му.

Лекарите констатирали, че детето е било уцелено с куршум в гърба, като го оставили за лечение.

От инцидента пострадала и Б., която вървяла по ул. „Мездра“ в кв. „Изток“. Жената усетила болка в дясната си ръка и видяла, че кърви.

Пристигналата на място линейка я откарала в лечебно заведение.

Жената била подложена на операция, по време на която от ръката й бил изваден проектил.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5
loading...