Стрелба край столичен МОЛ паникьоса столичани и вдигна на крак МВР

Снимка: Булфото, архив

Двама души са ранени при стрелба на столичния бул. „Черни връх”. Това съобщи пред журналисти шефът на СДВР Младен Маринов, който е на мястото на инцидента. Пострадалите са настанени в болница. Там им се оказва медицинска помощ. Опасност за живота на пострадалите няма, уточни той, цитиран от bTV.

По информация на телевизията, двамата простреляни младите мъже са пресичали булеварда, когато срещу тях е открит огън от преминаващ автомобил. Криминално проявени са, потвърди и шефът на СДВР Младен Маринов. Към 19:30 часа не е потвърдена информацията,че единият от тях е свързан с Алексей Петров. На място са открити поне три гилзи.

По-рано от пресцентъра на МВР съобщиха за трима пострадали. Жертви няма.

Появи се информация, че стрелбата е в офиса на Алексей Петров, която впослествие бе опровергана. Пред БНР източници от МВР категорично опровергаха информацията, че пострадалите са работили за Алексей Петров. Шефът на столичната полиция също отрече простреляните да имат нещо общо с Петров.

Те са познати на полицията с различни видове леки престъпления. При стрелбата пострадалите са били на улицата. Стреляно е от автомобил, който е успял да избяга и в момента се издирва.

От вътрешното министерство информират, че към 17.45 часа на тел. 112 е постъпил сигнал за инцидент на бул. „Черни връх”, при който са се чули изстрели.

Стрелбата е възникнала на кръстовището на бул. „Черни връх” и ул. „Сребърна”. Наблизо има мол. Към мястото незабавно са насочени служители на реда, които са отцепили района. Пристигнала е и пожарна. Криминалистите са обозначили седем точки с номера, включително и на булеварда.

В „Пирогов” е откаран един мъж, пострадал при стрелбата. От лечебното заведение на този етап не могат да дадат информация за състоянието му, тъй като му се правят изследвания. Във ВМА също е откаран един ранен. Той е на 31 години и е с прострелна рана в лявото коляно.

В района е затруднено движението на автомобили. Движението е еднопосочно. От "Черни връх" към Околовръстното шосе не се пропускат автомобили. Има оперативно съвещание между полицаи и следователи, които са на място.

Преди малко повече от месец бе извършен опит за покушение срещу автомобила на Алексей Петров, при който двама нападатели му устроиха засада и стреляха по него с гранатомети. Петров остана невредим и обяви награда от 100 хиляди долара за сведения, които биха помогнали за разкриване на извършителите. Преди дни той обяви, че инициативата му има успех и паралелното му разследване напредва. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK