„Страстите Илиеви“ и „Ноев ковчег“ тази вечер в територия за млад театър в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Тази вечер в рамките на театралния фестивала „Тара-ра-бумбия“ ще бъдат представени две постановки на сцената на ДТ „Никола Вапцаров“.

От 19.00 часа на Голяма сцена публиката ще има възможност да гледа спектакъла „Нова библия“ на ТР „Сфумато“ по Йордан Радичков, част от проекта „Ноев ковчег“, авторски спектакъл на Иван Добре. 

В ролите влизат актьорите Роберт Янакиев, Александър Тонев, Михаил Стоянов, Торлак, Йордан Ръсин, Николай Върбанов,Александър Eвгениев, Кънчо Кънев, Мимоза Базова, Сребрина Тимофей, Славена Зайкова,Лора Недялкова.

От 21.30 часа на Камерна сцена Игор Дамянов ще представи моноспектакъла „Страстите Илиеви“  като ще влезе в ролята на Илия. Постановката е от Димо Дешев, а  режисьор е Чавдар Кръстев.

„Страсти Илиеви“   е моноспектакъл, написан преди 37 години и до момента има много изигравания на сцената на българските театри.  Постановката на монодрамата е на проф. Чавдар Кръстев. Краткият монолог на Дешев, всъщност е епитаф на усамотението със светеца, а главно става дума за тъгата и самотата на изоставения човек.

От 14.00 часа, днес, в рамките на  „Памет“ 100 години театър в Благоевград ще бъде представен спектакълът „Лов на диви патици“ от Ал. Вампилов. Режисьор е Димитри Астрахан, сезон 1989/1990- среща разговор. Модулът ще бъде на Камерна сцена.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK