Страст, цветове и емоции в изложбата „5x56“

снимки: Община Благоевград

Страст, емоция и цветове бяха съчетани и предложени на ценителите на изкуството в Благоевград в изложбата „5 x 56“. Истории бяха пресъздадени в цвят от петимата художници, които подредиха обща изложба в залите на ул. „Крали Марко“ 8. Един до друг застанаха благоевградските художници и набори Атанас Дафинов, Георги Ковачев, Георги Стойчев, Иван Милушев, Манол Стоянов.

Графика, живопис, скулптура и сценография привлякоха погледите на десетки жители и гости на Благоевград. Цветовата гама бе от топли и студени нюанси, които напомнят за минало, настояще и бъдеще време. Общият сбор на картините пресъздава една абстрактна картина от различни и допълващи се стилове в изобразителното изкуство.

Сред гостите на изложбата бяха зам.- кметът по строителството и сигурността в община Благоевград инж. Стоян Благоев, журналисти, общественици, граждани и гости.

Авторите на картините споделиха пред присъстващите, че идеята да се реализира изложбата се е родила спонтанно. Нейната цел обаче е да представи и събере цялата естетика и индивидуалност на петима художници, които започват развитието си в едно и също време.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK