Странични ефекти от яденето на твърде много сирене, според експерти

Снимка: pixabay

Не пиенето на достатъчно вода може лесно да доведе до дехидратация

Разбрахме, че сиренето е една от любимите ви храни. Дори не ви обвиняваме - вкусно е по какъвто и да е начин да го нарежете, независимо дали е разтопено, натрошено или просто на кубчета върху плот от колбаси, пълен със салам и хляб.

Но, както много други неща, които имат добър вкус, сиренето трябва да се консумира умерено. Да, трудно е да спрете да го ядете, след като започнете, но не спирането означава, че консумирате много мазнини, калории и натрий. Това е не само по-малко от здравословно за вас в краткосрочен план, но може да бъде и нездравословно за вас в дългосрочен план.

Нещо повече, страшно много хора дори не могат да обработват толкова добре млечни храни като сирене, съобщават от foodpanda.  Ако дори малко ви липсва ензимът, необходим за правилното усвояване на лактозата, овкусяването на вашите ястия с кремообразно, пикантно, капризно сирене ще ви раздразни корема.

Не пиенето на достатъчно вода може лесно да доведе до дехидратация ... но също така и яденето на храни с високо съдържание на натрий.

Ако прекалите с консумацията на сирена, това може до доведе до задържане на вода, особено при хора чувствителни към сол. 

Консумирайте качествени сирена от различни региони, често и по-малко и не наблягайте на тях като основна част от менюто ви. Те са страхотен деликатес, особено в комбинация с хубаво вино и прекрасна компания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK