Стотици ученици от училищата в Гоце Делчев се включиха в Европейския ден на спорта

Снимки: Личен архив

Европейският ден на спорта бе отбелязан подобаващо във всички основни училища в Гоце Делчев.

Тази година в събитието, което продължи цяла седмица,  се включиха стотици ученици, като в Трето ОУ “Братя Миладинови" спортният ден бе гарниран с гостуването на световния шампион по канадска борба, Красимир Костадинов.

Отбелязването на Европейския ден на спорта във Второ ОУ „Гоце Делчев“ стартира с дълго хоро и празнична програма. На хорото се хванаха повече от 600 ученици, които заедно с учителите си показаха умения по музика и фолклорни игри, научени от часовете им по музика.

Гледката на изпълненията бе изключително приятна и чисто българска, тъй като много от децата бяха облечени в национални носии.

В Първо основно училище "Св. св. Кирил и Методий" емоционалната спортна програма започна със загряваща гимнастика и продължи със спортни състезания, при които според регламента всеки клас се състезаваще в различен вид спорт. 

Завидна физическа подготовка в Първо ОУ показаха най-малките - първокласниците, и техните батковци и каки от седми клас.

До вчерашната спортна и празнична кулминация на Международния ден на спорта се стигна, след като през всичките дни от предходната седмица, посветена на спорта и насърчаването на физическата активност сред подрастващите и родителите им, всеки ден започваше със спорт и интересни турнири, включващи около 15 вида спорт.

Да поставят на първо място спортното развитие и здраве на децата от Гоце Делчев и общината се зарекоха учителите и директорите на трите основни училища, убедени, че спортът е най-добрият приятел на учениците за тяхното здравословно и умствено развитие.

 

Директорката на Второ ОУ, Цветанка Петричкова, също се хвана на хорото с учениците и колегите си и показа завидни умения и чар
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK