Стотици със заявка за участие във фестивала „Пей сърце“ в Кюстендил

Иван Андонов, снимка: infomreja.bg

Стотици изпълнители са заявили желание за участие в Осмото издание на фестивала на старите градски песни "Пей сърце". Това обяви на пресконференция председателят на читалище "Братство" Иван Андонов.

Проявата ще се проведе на 30-и и 31-и август в областния град. “На фестивала ще участват хора от цяла България и не само. Имаме участници от съседна Македония и по-точно от Крива Паланка. Наградният фонд е осигурен от Община Кюстендил и Читалище „Братство“. В отделните групи ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда. Нашите очакванията са фестивалът на шлагерната песен да се разрасне и да имаме все повече млади хора в него“, коментира Иван Андонов.

Той допълни, че в проявата могат да участват и изпълнители, които пеят популярна българска музика от 60-те, 70-те и 80-те години.

„В България имаше големи традиции в тази насока, провеждаше се един голям фестивал "Златен Орфей". Защо и Кюстендил да не стане домакин на едно такова събитие", каза още Андонов.

В регламента за участие е записано, че всеки изпълнител трябва да се представи с две песни със собствен съпровод за определено време.

В журито на „Пей сърце“ са включени професор Панайот Панайотов, Стефан Илиев от Министерството на културата,  както и известната певица Бони Милчева, а от кюстендилска страна са Димитър Цветков, Димитър Неделчев и Красимира Матузка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK