Министър Велчев даде начало на ремонтите в училището в Симитли, пуснаха бели гълъби

Снимки: Община Симитли

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът Апостол Апостолов направиха първа копка по проект за мащабен ремонт на СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Симитли.

В началото на церемонията по поставяне началото на дейностите за благоустрояването на гимназията бе извършен водосвет на обекта от отец Спас.

Събитието се състоя в двора на гимназията в града под обилен снеговалеж, където предстои да бъдат изградени три иновативни класни стаи за обучение на открито.

Министърът на образованието Красимир Вълчев поздрави присъстващите, като пожела успех на изпълнителите на проекта. Към неговите думи се присъедини и кметът на Симитли Апостол Апостолов. Ученици от училището подариха на министъра и две картини, нарисувани от тях, за да изразят радостта си от неговото посещение в града.

Първата копка беше направена под обилния снеговалеж, а кметът Апостолов разби бутилка шампанско, за да върви работата по вода. Гълъби полетяха в небето над Симитли за късмет на доброто дело, което предстои да бъде извършено в училището.

“Уважаеми господин министър, в нашите класни стаи са завършили депутати, кметове, лекари, фармацевти, директорът на БАН. В момента се обучават близо 700 ученици. Да се надяваме, че с тази първа копка ще имаме едно ползотворно партньорство. Вашето присъствие днес за нас означава много и се надяваме, че ще привлечем ученици дори от други общини“, приветства директорът на СУ "Св. св. Кирил и Методий“ Таня Янкова, министър Вълчев.

Проектът, който ще бъде реализиран е на стойност около 2 млн. лева като финансирането е осигурено от Държавен фонд „Земеделие” и Община Симитли.

В рамките на строително – монтажните дейности, които предстоят ще бъдат извършени ѝ други промени по материално-техническата база, сред които изграждане на беседки на открито, снабдени със специални настилки и покривни роботи. Освен това ще бъде изграден спортен комплекс, включващ игрища за футбол, баскетбол, тенис на корт, волейбол и писта за лекоатлетическо бягане.

Гости на ритуала „Първа копка” бяха още народните представители Даниела Савеклиева и Стефан Апостолов, зам.-кметът на Община Симитли Евгения Георгиева, Ивайло Златанов, началник на Регионално управление по образованието – Благоевград, кметове на малки населени места в общината, учители, ученици и граждани.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK