Стотици се събраха край 33-метровия кръст над Благоевград за курбана, даден от кмета Камбитов

Снимки: Община Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов даде курбан за здраве и благоденствие на всички жители на Благоевград. Стотици хора се събраха в местността „Зайова поляна“, при 33-метровия кръст над Благоевград.

Тази година общо 16 агнета бяха дадени курбан. Благоевградският свещеник отец Андон Шавулев отслужи водосвет за здраве и благоденствие и предаде на кмета Камбитов благословия от името на Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

„Нека да изразя благодарността от страна на църквата, аз съм сигурен, че и народът е благодарен. Бъдете здрави и продължавайте да работите преди всичко за народа, да служите на нашата родина“, заяви в словото си отец Шавулев. 

След като всички бяха поръсени за здраве, кметът Камбитов честити празника на хората и им пожела здраве. “Днес отбелязваме деня на Свети Дух. Нека се помолим за здраве. Нека Бог да пази вас и вашите семейства! Бог да пази Благоевград! Днес трябва да си спомним и да се преклоним и пред паметта на Дядо Натанаил, който освети 33-метровия кръст, след като беше изграден“, каза д-р Камбитов пред присъстващите на курбана. 

Да уважат инициативата в мемориалния комплекс „Памет и вяра“ дойдоха народният представител Йордан Андонов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник-кметовете инж. Янко Янков, Иво Николов и Христина Шопова, кметове на села и наместници по места, представители на различни институции в Благоевград и граждани. 

За удобството на хората, от Община Благоевград бе осигурен и безплатен транспорт, който извозваше от Младежкия дом до Кръста и обратно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK