Незаконна сеч разкриха в Симитли и Джерман

Снимка: МВР

Два акта са съставени и в Държавно горско стопанство "Симитли" на територията на Югозападното държавно предприятие за незаконна сеч на общо 97 дъбови дървета без издадено позволително за сеч и без контролна марка.

Общото количество дървесина възлиза на 16 кубически метра.

Сеч на други 19 дървета от цер е констатирана в ДГС Дупница, като на място не е открита отрязаната дървесина. При установена незаконна сеч на акация в Джерман е конфискуван половин кубик дървесина и задържан лек автомобил „Фолксваген голф”, съобщават от предприятието.

Общо над 320 хиляди достигна броят на проверките в горски територии от началото на годината, като 56 хиляди са през октомври. Продължават интензивните проверки, като вече се отчита техният превантивен ефект предвид на по-малкия общ брой установявани нарушения.

Това беше съобщено на третата регулярна среща с представители на научната общност в горския сектор, проведена миналата седмица от  зам.-министъра на земеделието, храните и горите Атанас Добрев.

„Горските територии в страната са над 37% от площта на страната или близо 4 250 000 хектара. Този важен национален ресурс изисква висока отговорност и при стопанисването, и при опазването”, категоричен е заместник-министърът, в резултат на което е и перманентният завишен контрол на територията на цялата страна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK