Ден след пожара в дома на баба Станка, Михаела и Антонио посетиха възрастната жена

Снимки: Infomreja.bg

Ден, след като избухна в пламъци дома на 67-годишната Станка Терзийска, героите Михаела и Антонио я посетиха в дома й. Срещата между младежите и възрастната жена премина повече от мило и затрогващо. „Първото нещо, което направих, като видях баба Станка беше да я прегърна. Радваме се, че успяхме да помогнем на един човек, изпаднал в беда“, разказа Михаела.

Тя е студента в 3-ти курс, специалност „Фармация“ в Софийския университет. „В момента съм се отдала на ученето. Приятелят ми Антонио /28 г./ работи в ЧЕЗ. Двамата живеем в София и във всеки удобен момент идваме до Соволяно, откъдето е моята майка. Обожаваме селцето и спокойствието, което ни носи“, разказва още Михаела.

67-годишната баба Станка пък през цялото време не спираше да благодари на младежите. „Много съм благодарна на тези деца, ако не бяха те всичко щеше да изгори. Хората е така си минаваха покрай горящата ми къща и никой не спре да помогне“, обясни развълнувана Станка Терзийска.

21-годишната Михаела и 28-годишният й приятел Антонио се превърнаха в истински герои, след като с голи ръце потушиха пожар в къщата на трудноподвижната жена. „Докато носехме кофи с вода, за да потушим пожара през улицата преминаха поне 5 автомобила. Никой не спря да ни помогне въпреки, че ги викахме“, обяснява още Михаела.

„Добротата трябва да се цени и да се поощрява, особено при младите хора, защото те са нашето бъдеще“, каза кметът на село Соволяно Пламен Илиев.

Пламъците в дома на баба Станка Терзийска тръгнали от терасата на дома й. След като жената простряла дрехите си кабелът на една от лампите дал накъсо и огънят обхванал за секунди наредените в близост сухи дърва.

„Когато пристигнах на място видях, че огънят вече беше потушен. Михаела и Антонио са истински герои. Благодарение на хладнокръвието и смелостта си спасиха една инвалидна жена от голямо бедствие – пожар, който можеше да причини големи беди. Благодаря Ви, деца!!!“, каза още кметът на село Соволяно Пламен Илиев.

Той обмисля вариант, по който да награди двамата младежи за проявеното геройство и смелост.

 

КОМЕНТАРИ

Светла Иванчева15:22 - 04.03.2019
Поздравления младежи. Бъдете здрави и винаги помагайте.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK