Стотици разпускаха на хлад покрай димящите скари на 3-ия събор на ЛРС "Сокол"

Тримата собственици на най-добрите ловни кучета в състезанието "Свети Хубер" - Асен Докузов, Атанас Узунов и Александър Арнаудов, снимки: infomreja.bg

Голям събор на ловджиите от Гоцеделчевско организира днес за трета поредна година ръководството на ЛРС „Сокол“ с председател Валери Сарандев. В курортната местност "Попови ливади" десетки ловни дружинки от общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча и Гърмен окупираха дебелите сенки и разпънаха богати трапези.

Скарите задимяха още от рано сутринта, а подреждането им и приготвянето на салатите и мезетата бе част от любимия ловен ритуал на мъжете от всички ловни групи.

Третият ловен събор на ЛРС ”Сокол” - Гоце Делчев традиционно започна с поднасяне на венци и цветя пред паметника на войводата Гоце Делчев, пред който се преклониха председателят на сдружението Валепри Сарандев, почетният председател ген. Богомил Янев, директорите на горските стопанства в Гоце Делчев и Гърмен Марко Запрев и Денислав Шенгов, началникът на ГПУ Илия Сораджиев, председатели на ловни сдружения и горски стопанства от Благоевград, Сандански, Петрич и други, както и много ловци и граждани.

И тази година гости на ловния събор бяха председателите на гръцкото ловно сдружение ”Артемис” от Драма и Кавала, Янис Георгиадис и Костас Калайдзис, и главните секретари на сдруженията в Доскато и Просочани - Илиас Молистанос и Панделис Гараберас.

Докато загряваха музикантите, певците и скарите на сцената на "Попови ливади", Управителният съвет на ЛРС "Сокол" и почетните гости връчиха купите и медалите на победителите от двете проведени през седмицата състезания - риболовния турнир за мъже на плувка, изложение и турнир „Свети Хубърт" за ловни кучета.

Голямата награда от 200 лева отиде при риболовеца Костадин Карагьозов. Той извади от зарибения миналата година водоем с 1250 кг едри шарани в местността „Сушица” рибата със златната обеца, която му постави кореспондентът на местна медия Мартин Илиев още по време на зарибяването.

Костадин Карагьозов получи и първата награда, което му донесе купа, медал и почетна грамота по случай 100-годишния юбилей на ЛРС "Сокол".

На второ и трето място в състезанието по риболов бяха класирани бизнесмените риболовци Милчо Милчев и Георги Мълчанков, които също получиха купи, медали и почетни грамоти. Съпругът на социалната шефка в Гоце Делчев Недялка Цветкова – Ангел Цветков, получи маркова въдица с макара за най-много уловена риба по време на състезанието по риболов на плувка.

Ловното куче на Александър Арнаудов – Майк, грабна първото място в изложението и турнира „Свети Хубърт”. Кучето Балди на Атанас Узунов бе класирано на второ място, а красивата Линда на Асен Докузов получи третото място в състезанието.

Собствениците на кучетата бяха удостоени също с купи, медали и почетни грамоти, а наградата за ловните им кучета бе по един голям чувал гранулирана храна.

Председателят на ЛРС "Сокол" Валери Сарандев и гостите от Гърция пожелаха наслука на всички ловци през открития в събота ловен сезон за пернат дивеч.

До късния следобед ловджииските групи вдигаха наздравици с пожелания за успешен ловен сезон. За тяхното настроение се грижеха местните изпълнители Боряна Карпузова, Георги Жбантов, Бояна Карпатова, Иван Арнаудов, оркестърът на Здравко Георгиев и други състави и певци.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Костадин Карагьозов извади златната рибка и получи голямата награда от 200 лева. Той стана и първенец в турнира за риболов за мъже с най-много уловена риба
Кръшни хора се извиха на голямата и прохладна поляна на Папаз чаир на Третия ловен събор на ловците от Гоцеделчевско
Певицата Боряна Карпузова
Тримата собственици на най-добрите ловни кучета в състезанието "Свети Хубер" - Асен Докузов, Атанас Узунов и Александър Арнаудов, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Soprano17:43 - 11.08.2014
А,що е "мекере"? Май е турска дума? Иван защо я използва? Явно знае турски!Защо Иване знаеш турски? ЗАЩОТО И ТИ НЕ ЗНАЕШ КАКАВ СИ!
Tarkan13:30 - 11.08.2014
Иванее,Турция е била Империя.България никога няма да е.
BOJIK do Ivan03:24 - 11.08.2014
кат не ти харесва,не го чети бе българско мекере.
Иван19:36 - 10.08.2014
Какво е това"Папаз чаир"!!!Турски мекерета...

FACEBOOK