Стотици работници в Кюстендил спряха работа заради самозван собственик на трафопост

снимка: БТВ

За пореден път стотици работници останаха без електричество в индустриалната зона на града в разгара на работния си ден. Споровете и делата за собствеността върху трафопоста, който се намира в терен, собственост на местния бизнесмен Димитър Гьошев, вече над половин година създават главоболия на шивашките и обувни фирми в съседство.

Трафопостът се намира на ул. „Петър Берон”. При почистване с багери, организирано от собственик на съседна сграда, са скъсани жици и електроподаването на околните предприятия отново е спряло за няколко часа.

Между Димитър Гьошев и електроразпределителната компания ЧЕЗ текат дела, тъй като бизнесменът настоява, че трябва да му се плаща наем за ползване на трафопоста. Становището на ответната страна е, че по закон трафопостовете в България не са частна собственост. Това се отнася само до използвания терен.

Потърпевшите собственици на предприятията в съседство не желаят да коментират официално проблемите с така наречения „частен трафопост”. Някои от тях пожелаха да останат анонимни и се оплакаха, че Димитър Гьошев почти всеки месец намира повод да дръпне шалтера и да им спре тока. Кюстендилци вероятно помнят случая от миналия октомври, когато електроподаването от трафопоста бе възстановено след намеса на кмета Петър Паунов и служители на ЧЕЗ. В момента вратите на съоръжението са запечатани от НАП. Историята на „частния” трафопост явно е далеч от завършек.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK