Стотици неврокопчани посрещнаха 2014-а на площада с музика и вино

снимки: infomreja.bg

Стотици неврокопчани и тази година още в 22,30 часа снощи заприиждаха на площад „Македония” в сравнително топлата  новогодишна нощ, за да се веселят заедно и да посрещнат новата година.

Почти два часа преди настъпването на 2014-а година вече се виеха кръшни хора и се лееше безплатно бяло и червено вино, а празнуващите се увеличаваха непрекъснато.

В последните минути от старата година площадът притихна и множеството съграждани на президента Росен Плевнелиев изслушаха и приветстваха новогодишното му слово и пожеланията към цялата нация, което традиционно бе наблюдавано на специална видоестена. 

Жителите на града и общината с интерес между хората и веселието изгледаха и концерта на съгражданката си Николина Чакърдъкова на площад "Батенберг" в столицата.

Почти до сутринта продължи новогодишното веселие на пл. ”Македония", след което познати и непознати под градушката от фойерверки, които озариха небето, се поздравиха с настъпването на новата година. 

Празничното настроение и дългите хора, на които се хванаха млади и стари, продължиха до ранни зори.

В местните заведения в Гоце Делчев в новогодишната нощ бе невъзможно да се намерят свободни места.

Да посрещнат 2014-а година в курортите и и туристическите обекти в града тази година отново предпочетоха хиляди българи и много чужденци.

Ресторантите и хотелите бяха препълнени, а магазините - буквално изпразнени от меса и деликатеси.

Местата в курортните селища Огняново, Лещен, Ковачевица, Делчево и в местностите "Дикчан" и "Попови ливади" още месеци преди празниците бяха резервирани, а в заведенията новогодишните купони също продължиха до сутринта.

Основното, което си пожелаха в новогодишната нощ неврокопчани, бе здраве, повече доброта, късмет, благоденствие и по-добра и по-щедра да е новата 2014-а година за всички.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

тЯ07:20 - 06.01.2014
праздновали Нов,й год или то, что оцелели в старом?
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK