Стотици неврокопчани отбелязаха Деня на Земята

снимки: infomreja.bg

По идея на ученическия парламент на НПГ „Димитър Талев” и с подкрепата на община Гоце Делчев стотици жители на града и ученици от всички училища се събраха днес на площад "Македония”, за да отбележат заедно Международния ден на Земята.

Събитието премина с много музика, изпълнения на талантливите ученици от всички учебни заведения в Гоце Делчев и под мотото "Честит празник, Земя". Гвоздеят на шоуто бяха изпълненията на любимците на младите хора Ангел и Моисей, на които с удоволствие пригласяха и по-възрастните им почитатели, събрали се на площада.

Представителите на местните власти в общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча също подкрепиха инициативата на ученическия парламент на НПГ "ДимитърТалев”, която се превърна в истински хепънинг.

Идеята на инициаторите от гимназията е с тази и други свои инициативи да обединят младите хора да полагат повече усилия за опазване на природата и чистотата в тяхното населено място. Учениците от НПГ раздадоха зелени ленти за ръцете на присъстващите, с което направиха повече хора съпричастни към идеята за опазване на планетата Земя.

Младите парламентаристи подариха на кмета на Гоце Делчев Владимир Москов фланелка с емблемата на празника и настояха той да я облече. Така в унисон с празника и настроението на младите хора градоначалникът поздрави инициаторите и присъстващите на площад "Македония" с посланието всички да се включат в пролетното великденско почистване на Гоце Делчев и населените места в общината, както и ежедневно да полагат грижи за опазването на околната среда и чистотата на природата, която е даденост за региона.

На 20 април община Гоце Делчев за поредна година взе участие в националната инициатива „Да изчистим България за един ден”, с което даде началото на традиционната кампания по пролетно почистване, което тази година се провежда от 22-ри до 30-и април. Очакванията на администрацията са в акцията да се включат активно голяма част от жителите на общината.

Призивът на организаторите от ученическия парламент на НПГ „Димитър Талев” и община Гоце Делчев, е повече хора да подкрепят идеята, за да се създадат трайни навици и отговорности за ежедневното опазване на природата и районите пред домовете си.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

selskoto01:09 - 06.05.2013
selskoto e nai qkoto daskalo
Ще ме скъсате от смях07:01 - 30.04.2013
Селското още ли не е фалирало? Нали това беше единствената цел на Авдев и червената компания да го затрият и да му лапнат сградите и имотите.Само ПМГ ,,Яне Сандански"!!!! Директора на НПГ е изкуфял дядка мераклия.
...16:28 - 25.04.2013
Когато ПГ по МСС направят подобна мащабна къмпания, рядко срещана в градове като Годе Делчев, тогава ще имате право да говорите така !!!
таверна10:14 - 24.04.2013
На площа да бяха ученици от всички училища включително и от ПГ по МСС да не би обелките и огризките те да си ги събираха в джобовете , пълна тъпотия .

FACEBOOK