Двама загинали мотористи и един ранен за 40 минути

Снимка: БГНЕС

Двама мотористи загинаха, а един е ранен и откаран в болница при три катастрофи в страната, станали тази сутрин само в рамките на 40 минути. В 9.10 часа на тел. 112 е подаден сигнал за загинал моторист на пловдивския булевард "Княгиня Мария Луиза", съобщиха от МВР.

39-годишният мъж се е блъснал в паркиран автомобил в района на Полиграфията и е загинал на място. Изпратени са екипи на полицията и Спешна помощ, но лекарите само са констатирали смъртта на моториста.

Според очевидци на катастрофата, мъжът е минал на червен светофар. Негови колеги пък съобщиха, че е отивал на работа.

35 минути по-късно 25-годишен моторист е загинал на пътя Бяла-Русе. Той застигнал товарен автомобил, пътувал в същата посока – към Русе. На около 2 км след разклона за Две могили, в района на паркинга Мидата, по неизяснени засега причини, при изпреварване, мотористът се е ударил в ТИР-а и от удара е загинал на място.

Установено е, че той бил неправоспособен, а моторът не е регистриран. Вероятно младежът е пътувал към Русе за откриването на мотосезона. На мястото е извършен оглед. Движението в района се регулира от органите на Пътна полиция.

Само пет минути по-късно - в 9.50 ч. 38-годишен моторист е пострадал при катастрофа на пътя между Асеновград и село Бачково. Моторът "Сузуки" със старозагорска регистрация е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил челно в лек автомобил с пловдивска регистрация. 38-годишният моторист е откаран в болница с травми. На място се организира оглед.

Движението на пътя е ограничено и се контролира от служители на РУ - Асеновград до приключване на огледа.

От МВР припомниха, че днес се открива мотосезон 2018, като призоваха всички водачи на автомобили и мотори да шофират с повишено внимание, съобразена скорост, да проявяват толерантност на пътя и да не предприемат рискови маневри. /Dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK