Стотици мартеници изработиха учениците от Абланица, подредиха ги в кътове, които вече красят школото

СУ "Св. Паисий Хилендарски" - Абланица

Учениците от СУ "Св. Паисий Хилендарски“ в Абланица са готови за Баба Марта, която вече чука на вратата. Цяла седмица групите от целодневна организация на учебния ден творяха мартенички, картички и други подаръци в часовете за занимания по интереси.

Сръчните детски ръце с трепет и желание изплетоха оригинални мартеници и гривни, с които за поредна година окичиха своите съученици и учители.

Всяка група се представи със собствен кът във фоайето на училището. Тази година учениците проявиха завидна фантазия и освен с традиционните прежди в бяло и червено, използваха и нови похвати  - изработиха картички с бобчета, пуканки и други природни материали.

На изложбата от мартеници и мартенски украси в училището в Абланица може да се види патриархален двор с люлеещи се Пижо и Пенда, с домакините, щъркелите, лястовичките... и с купища мартенички, приготвени за здраве и късмет.

Ръководителите на прекрасната инициатива споделиха пред ИНФОМРЕЖА, че са особено щастливи и доволни, че техните ученици уважават и тачат българските традиции и доказват това с ентусиазъм, талант и любов. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK