Стотици ловджии окупираха "Попови ливади" за втория събор на ЛРС "Сокол"

снимки: infomreja.bg

Голям събор на ловджиите от Гоцеделчевско организира за втора поредна година ръководството на ЛРС „Сокол“. В курортната местност "Попови ливади" десетки ловни дружинки от общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча и Гърмен окупираха дебелите сенки около празнично  украсената сцена и разпънаха дълги трапези, на които традиционно и по ловджийски нищо не липсваше.

През целия ден наред с наздравиците и пожеланията за точни мерници и богат лов през настоящия ловен сезон за пернат дивеч организираните атрактивни ловни състезания, многото музика и веселие, ловците от Неврокопския край вдигаха наздравици и за ловните си подвизи, които са визитката на всяка ловна група.

Ловджийският събор стартира рано сутринта със състезание със стойка за ловни кучета. В надпреварата участваха расови и отлично обучени ловни кучета на авджии от региона и техни колеги от ловни сдружения от южната ни съседка Гърция, с които ЛРС „Сокол“ си партнира от няколко години.

Шест ловни кучета и техните стопани бяха обявени за победители в състезанието и получиха съответно медали и чували с храна за кучета на гранули. Красивата Тара на гръцкия участник в състезанието Костас Калайдзис от гр. Кавала спечели първото място. Втората позиция зае невероятното куче на бизнесмена от Гоце Делчев Михаил Зортев, а на трето място бе класирано кучето на Атанас Узунов.

Грамотите, медалите и купите връчиха на стопаните на кучетата победители народният представител Тодор Радулов, който също е ревностен ловджия от дълги години, кметът Владимир Москов и председателят на ЛРС „Сокол“ Валери Сарандев, който откри събора с поздравления към ловци и гости и пожелания за весело изкарване на събора, здраве и много сполука.

Официалната част на събора по традиция започна с поднасяне на венци и цветя пред паметника на легендарния войвода Гоце Делчев в местността „Попови ливади“, пред който сведоха глави и отдадоха почит ловджии, организаторите на събора и многото гости, сред които бяха депутатът Тодор Радулов, кметът Владимир Москов, директорите на ДЛС „Дикчан“ и ДГС – Гоце Делчев и Гърмен – Манол Козелов, Тодор Гюров и Денислав Шенгов, колегите им от горските стопанства в Петрич и Сандански и представители на ловни сдружения от Драма, Кавала и Ксанти, Гърция.

Сред официалните гости бяха още кметове и общински съветници от местния парламент в Гоце Делчев.

Първият ловен събор, организиран от ЛРС ”Сокол” - Гоце Делчев, миналата  година бе част от изпълнението на единствения в страната спечелен съвместен проект за опазване на дивеча и природните дадености с ловните сдружения в градовете Кавала и Просочани в южната ни съседка.

От тази година ръководството на ЛРС „ Сокол” пое организацията на събора, като идеята е той да се превърве в традиционен и всяка година да се провежда през август в местността „Попови ливади“.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

"СОКОЛ"09:54 - 19.08.2013
Ало,"ебача" вземи си прибери пишката,че някое от наградените кучета ще я отхапе.Опитваш се на 2000човека да станеш татко,но не забравяй,че всеки един от тях е благословил и твоята майка.Иначе поканата за участие на събора беше до всички ловци с изключение на педалите.Явно,че ти си единствения от тях.А ако ти стиска дупето ,педал долен си напиши името или подай жалба за корупция до прокуратурата и полицията.
вики18:50 - 18.08.2013
Така ще е другари когато се опитахме да правим протест срещу правителството ни се подиграваха затова тези неща ще си продължават.
vihar18:09 - 18.08.2013
Tozi star del4ovski pederast kojto granicharite go edaha 31 godini umira ot zloba.
агент 00717:48 - 18.08.2013
Верно бе,кви са тия софри ?

FACEBOOK