Стотици ловджии окупираха "Попови ливади" за втория събор на ЛРС "Сокол"

снимки: infomreja.bg

Голям събор на ловджиите от Гоцеделчевско организира за втора поредна година ръководството на ЛРС „Сокол“. В курортната местност "Попови ливади" десетки ловни дружинки от общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча и Гърмен окупираха дебелите сенки около празнично  украсената сцена и разпънаха дълги трапези, на които традиционно и по ловджийски нищо не липсваше.

През целия ден наред с наздравиците и пожеланията за точни мерници и богат лов през настоящия ловен сезон за пернат дивеч организираните атрактивни ловни състезания, многото музика и веселие, ловците от Неврокопския край вдигаха наздравици и за ловните си подвизи, които са визитката на всяка ловна група.

Ловджийският събор стартира рано сутринта със състезание със стойка за ловни кучета. В надпреварата участваха расови и отлично обучени ловни кучета на авджии от региона и техни колеги от ловни сдружения от южната ни съседка Гърция, с които ЛРС „Сокол“ си партнира от няколко години.

Шест ловни кучета и техните стопани бяха обявени за победители в състезанието и получиха съответно медали и чували с храна за кучета на гранули. Красивата Тара на гръцкия участник в състезанието Костас Калайдзис от гр. Кавала спечели първото място. Втората позиция зае невероятното куче на бизнесмена от Гоце Делчев Михаил Зортев, а на трето място бе класирано кучето на Атанас Узунов.

Грамотите, медалите и купите връчиха на стопаните на кучетата победители народният представител Тодор Радулов, който също е ревностен ловджия от дълги години, кметът Владимир Москов и председателят на ЛРС „Сокол“ Валери Сарандев, който откри събора с поздравления към ловци и гости и пожелания за весело изкарване на събора, здраве и много сполука.

Официалната част на събора по традиция започна с поднасяне на венци и цветя пред паметника на легендарния войвода Гоце Делчев в местността „Попови ливади“, пред който сведоха глави и отдадоха почит ловджии, организаторите на събора и многото гости, сред които бяха депутатът Тодор Радулов, кметът Владимир Москов, директорите на ДЛС „Дикчан“ и ДГС – Гоце Делчев и Гърмен – Манол Козелов, Тодор Гюров и Денислав Шенгов, колегите им от горските стопанства в Петрич и Сандански и представители на ловни сдружения от Драма, Кавала и Ксанти, Гърция.

Сред официалните гости бяха още кметове и общински съветници от местния парламент в Гоце Делчев.

Първият ловен събор, организиран от ЛРС ”Сокол” - Гоце Делчев, миналата  година бе част от изпълнението на единствения в страната спечелен съвместен проект за опазване на дивеча и природните дадености с ловните сдружения в градовете Кавала и Просочани в южната ни съседка.

От тази година ръководството на ЛРС „ Сокол” пое организацията на събора, като идеята е той да се превърве в традиционен и всяка година да се провежда през август в местността „Попови ливади“.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

"СОКОЛ"09:54 - 19.08.2013
Ало,"ебача" вземи си прибери пишката,че някое от наградените кучета ще я отхапе.Опитваш се на 2000човека да станеш татко,но не забравяй,че всеки един от тях е благословил и твоята майка.Иначе поканата за участие на събора беше до всички ловци с изключение на педалите.Явно,че ти си единствения от тях.А ако ти стиска дупето ,педал долен си напиши името или подай жалба за корупция до прокуратурата и полицията.
вики18:50 - 18.08.2013
Така ще е другари когато се опитахме да правим протест срещу правителството ни се подиграваха затова тези неща ще си продължават.
vihar18:09 - 18.08.2013
Tozi star del4ovski pederast kojto granicharite go edaha 31 godini umira ot zloba.
агент 00717:48 - 18.08.2013
Верно бе,кви са тия софри ?
авджия17:43 - 18.08.2013
Браво бе,държавата се тресе от протести,а вие от пиене!
агент т. гюров16:14 - 18.08.2013
комунистически копелета, щеш не щеш всяка година ти отдържат по 50 лв. дарение за ЛРД сокол,щеш не щеш на всеки нов чл. му вземат задължително 500лв.дарение,уж дарение вашта майка да еба а ги вземате задължително, 31г. съм ловджия на нито едно пируване не съм бил, до сега отиват само едни и същи мазни шибаняци от руската ера,да пукнете от .преяждане вашта мама да еба кучешка.всяка година дискотеки, курви,алкохоли разврат убийства по ловните полета, това е ЛРД СОКОЛ-КОРУПЦИЯ И ПАК КОРУПЦИЯ.
Анко06:46 - 18.08.2013
Първобитни хора, какво да ги правиш...
ЯН/Ч/ЕВ03:02 - 18.08.2013
Браво на Зортевото куче. Все пак Сарандев му е приятел. Това беше най-некадърния дознател който познавам. И по това време си говореха със Зортев във ;Барото;. Единия от вътре на дуваро, другия отвън. Като мишоци.Сега е момента да си поговорят свободно. Кво му хареса Москов на тоя да го назначи заместник не знам. Ама има нещо за което трябва да се погадае.
Koko23:46 - 17.08.2013
Tova se kazva pir po vreme na chuma bezsramnici nagleci sbeta se e zapalil ot chetiri strani
Код за сигурност, въведете кода 2za