Съветниците от Гърмен пак отказаха нов ПУП на “Бистрица 2002“ ЕООД, този път поради изтекъл срок на договора

Снимка: Infomreja.bg, архив

Общинските съветници от Гърмен за втори път отхвърлиха внесеното в общината искане за ново допускане на изработването на подробен устройствен план /ПУП/ за промяна предназначението на имот с площ от 53,186 кв. м в местността “Туркаре“, в землището на село Марчево. 

Искането е постъпило от гоцеделчевското строително дружество "Бистрица" ЕООД с управител Руен Кирев. 

Мотивът за решението на местните парламентаристи е, че срокът на договора, сключен за концесията през 2006 г. с Министерството на околната среда и водите, е изтекъл. Според съветници Руен Кирев е имал право да входира предложението си до 27-и април тази година. 

Както ИНФОМРЕЖА писа, искането на строителния бос бе на основание отменено от Административния съд в Благоевград решение на местния парламент в Гърмен от 10.09.2016 г.

С него съветниците тогава също гласуваха против предложението на бизнесмена, свързано с реализирането на обект "Добив на подземни богатства –строителни материали, пясъци и чакъли“, въпреки че въпросният имот попадал в площта на договора за концесия за добив на подземни богатства от находище Марчево, сключен с дружеството на Руен Кирев на 17.03.2006 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK