"Сборная" - Благоевград с триумф на Kamenitza Фен Купа в Кюстендил

Снимки: Fancup.kamenitza.bg

„Сборная“ (Благоевград) разгроми всичките си конкуренти по време на регионалните полуфинали на Kamenitza Фен Купа 2017 за областите Кюстендил, Благоевград и Перник. Тимът не допусна нито една загуба в седемте си мача по пътя към победата и отбеляза общо 24 гола на фона на само 6, вкарани във вратата им.

Втори в класирането останаха момчетата от „Млади надежди“ (Кюстендил). Финалният мач между тях и „Сборная“ беше много драматичен за радост на посетителите на стадион „Осогово“ в града на черешите.

И двата отбора бяха решени на всичко, за да стигнат до победата и да спечелят квота за националните финали на турнира, които ще се проведат в Стара Загора в края на септември. Първият гол в срещата падна във вратата на „Млади надежди“ в средата на първото полувреме. Само две минути по-късно се случи нещо невероятно.

Един от нападателите на „Сборная“ получи извеждащ пас почти от центъра и удари топката с глава само на метър от корнера. Кожената сфера направи страхотна парабола и сякаш наруши законите на физиката, когато прехвърли вратаря и, въртейки се, премина през гол линията. С това резултатът стана 1:1 и остана непроменен до края на първата половина от мача.

В петата минута на второто полувреме „Сборная“ избродираха защитата на „Млади надежди“ със серия от бързи къси пасове и поведоха с 2:1. Почти в края на мача шампионите успяха да реализират още един гол след заучена маневра при изпълнение на корнер и оформиха крайното 3:1.

Трети в регионалната надпревара останаха миналогодишните регионални шампиони „Виктория“ (Перник), а на четвърто място се класираха момчетата от „Зона Ц“ (Благоевград). Вратарят на „Виктория“ Тони Димитров беше обявен за „Най-добър вратар“, а „острието“ на „Сборная“ Емил Равначки получи титлата „Най-атрактивен състезател“. С почетна награда се сдоби и тимът на „Барса“ (Кюстендил), който беше отличен като „Най-спортсменски отбор“.

Много от посетителите на стадион „Осогово“ също си тръгнаха с големи награди. Мирослав Казачки от Кюстендил стана първият победител за сезона в играта „Точен шут“. Благодарение на безпогрешния си мерник той порази и трите отвора на активацията и това му донесе апетитната награда от 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели. 

Следващата спирка от националното турне на Фен Купа 2017 е на 22 и 23 юли, на стадион „Огоста“ в Монтана, където ще се проведат регионалните полуфинали за отборите от Враца, Видин, Плевен и града домакин.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK