Стотици гуми горяха до стадиона в Шумен

Снимка: Infomreja.bg

Предполага се, че е умишлен палеж

Стотици гуми горяха в близост до градския стадион „Панайот Волов“ в Шумен. Там се намира депото за стари автомобилни гуми. Повече от час бе нужен на огнеборците, за да спрат огнената стихия, предаде БГНЕС.

Пожарът пламна около 13 ч. на площадката, обособена за предаване на гуми втора употреба. Пламъците се издигаха на десетки метри, а димът обгърна целия район.

„Аз смятам, че е умишлено запалено, защото една гума опитайте се да я запалите – да видим дали ще я запалите. Цяло лято стояха тука – не бяха запалени, сега са запалени”, каза Любомир Христов, кмет на Шумен.

Достъпът до депото е свободен и на практика всеки може да влезе там, за да изхвърли гумите си.

„Виждате тук от крайното дърво тръгва пожарът, няма как да се самозапалят толкова гуми от самосебе си”, поясни Боян Тодоров, зам.-кмет на Шумен. Оказва се, че няма къде да бъдат предавани гумите и затова те продължават да се трупат в депото край стадиона.

„Продължаваме да ги извозваме тези – всеки ден се извозват такива гуми, но не може да смогнем с извозването на такива гуми от населението”, каза още зам.-кметът. След потушаване на пожара ще се изяснят причините за него./ Нова ТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK