Стотици граждани, начело с кмета Атанас Камбитов, чистиха Благоевград

снимки: Община Благоевград

Кметът на Община Благоевград и телевизионната водеща Ани Салич заедно със стотици граждани почистваха замърсени площи на територията на Благоевград, като част инициативата да „Изчистим България за един ден”. При реализирането на националната кампания стана ясно, че Благоевград е един от най-чистите градове в цялата страна. За всички желаещи да се включат организаторите бяха предвидили чували, ръкавици и специализирана техника.

Кметът активно се включи в почистването на района около ЗМК, а след това и на местността „Баларбаши”, в покрайнините на града. През целия ден автомобили на „Биострой” извозваха събраните отпадъци, а всеки гражданин, включил се в почистването, можеше да заяви сметоизвозен автомобил до всяко място в града.

Заедно с ръководството на Общината, в мащабната кампания взеха участие служители от администрацията, представители от Югозападен университет „Неофит Рилски”, Областна управа, Общински съвет, Общинска фирма „Биострой”, много студенти, ученици, граждани,еколози и природозащитници.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK