Петрич посреща 1 000 деца от страната и чужбина за 17-ия Международен конкурс "Южни слънца"

Снимка: Infomreja.bg, архив

Петрич посреща 1 000 деца от страната и чужбина в 17- ия Международен конкурс „Южни слънца”, който се провежда под патронажа на кмета Димитър Бръчко.

Конкурсът се организира в навечерието на празника на Петрич - Гергьовден.

Организатори са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, община Петрич и Общински детски комплекс Петрич.

Международният конкурс „Южни слънца” се провежда в три направления – пленер, фолклорно надиграване и съвременно танцово изкуство.

В този формат на детското творчество се включват участници от цяла България, от Русия и Македония. Голямата награда е Гран При на кмета на община Петрич.                                                                                                                       

Васил Найденов ще бъде специалният гост-изпълнител за празника на Петрич - Гергьовден.

Неговото участие е на 05.05. 2016г. на градския площад, където в 19.30ч. ще започне концертът посветен на празника на града.

В него ще се включат също възпитаници на Общински детски комплекс, НЧ „Братя Миладинови”, ВС „Сгушена звездица” и Ансамбъл „Прима”, Москва.                                                                                                 

В самия ден, Гергьовден от 11.00 часа отново на сцената на градския площад за празника на Петрич ще излязат местни изпълнители, гости от съседна Румъния и специалното участие на изпълнителката Гуна Иванова.

От община Петрич уточняват, че при дъждовно време концертите за празника на града ще бъдат в салона на читалище „Братя Миладинови”.                                                                                                                                        

За празника и тази година Петрич посрещна официална делегация от руския град Истра, водена от кмета Константин Печурин.

Пред колегата си Димитър Бръчков, Печурин изрази надежда сътрудничеството между двата града да продължи и в бъдеще. Градовете Петрич и Истра са побратимени от над 10 години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK