Стотици деца от Сапарева баня посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка и заедно с тях запалиха коледните светлини в града

Снимки: Община Сапарева баня

 С много вълнение и емоции стотици деца от Сапарева баня посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка, които пристигнаха специално за запалването на коледните светлини в планинската община. Светлините на коледната елха бяха запалени тържествено късно снощи в района на амфитеатър „Гейзера”. На празника присъстваха стотици малки и големи приятели на Белобрадия старец, които не пропуснаха да си направят снимки с него и красивата Снежанка. От своя страна, Дядо Коледа и неговите помощници бяха подготвили специални изненади за всяко едно дете.

За доброто настроение на всички, с изпълнението на коледни песни, се погрижиха ученици от 5-и, 6-и и 7-и клас от местното школо „Христо Ботев”. Пожелания за здраве, благополучие и семейна топлина отправи към всички жители на общината председателят на ОбС – Сапарева баня Иван Куйов. Той пожела добротата да съпътства всички през предстоящата нова година, а най-съкровените желания да се превръщат в реалност.

Секундите до запалването на светлините на коледното дръвче бяха отброени от стотиците присъстващи малки и големи жители на курортната община. Със запалване на светлините, небето над Гейзера бе озарено от красива празнична заря.

Коледното мероприятие и тази година премина под знака на благотворителността. Община Сапарева баня организира за втора поредна година благотворителна кампания за деца сираци и деца със специални нужди. Събраните средства от снимките с Дядо Коледа и Снежанка също ще отидат за благотворителната кауза. В миналогодишната кампания, с помощта на всички дарители, 35 деца от цялата община получиха своя подарък и бяха зарадвани за коледните празници.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK