12 арестувани и 5 бързи производства по време на СПО в Бургас

Снимка: Infomreja.bg

Резултатите са от едноседмична специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотици

Специализираната полицейска операция е била насочена към противодействие на притежанието и разпространението на наркотици в районите около учебните заведения.  Действията са проведени  от служители на ОДМВР – Бургас, и колегите им от районните управления в областта, под ръководството на прокуратурата. Задържани са 12 лица, образувани са 5 бързи производства и осем преписки, повдигнати са обвинения.

При претърсване на дома на 25-годишен жител на с. Равда криминалистите открили и иззели две везни, осем пликчета и 15 саморъчно свити цигари със суха зелена тревна маса /канабис/и четири грайндери /мелачки/. Множество прекурсори за производство на синтетично високорисково наркотично вещество – метамфетамин, два плика и две шишенца, съдържащи същия наркотик, както и плик с две сини хапчета / ектази/ са иззети при процесуално-следствени действия в дома на 30-годишен бургазлия. Двамата мъже са задържани.

34-годишен рецидивист и 30-годишен криминално проявен, двамата от Бургас, били засечени на 11 февруари около 16.30 ч. до изоставен строеж в района на бургаския гробищен парк докато приготвяли метамфетамин. Намерени и иззети са двулитрова колба с гъста червеникава течност / метамфетамин/, както и други принадлежности и прекурсори за производството му. При извършения личен обиск у по-големия са открити две пакетчета с около 10 г от същата дрога. Мъжете са отведени в полицейското управление и задържани за срок до 24 часа.

При паралелни проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са засечени общо десет водачи на възраст от 20 до 36 години. При извършения тест е установено, че те са шофирали след употреба на амфетамин, матемфетамин и канабис. Пътните полицаи са следили и за спазването на скоростния режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки. На територията на областния град са констатирани 622 нарушения на скоростта, петима неправоспособни водачи, санкционирани са девет велосипедисти и 16 пешеходци за извършени от тях нарушения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK