Патриотите от ВМРО Джамбазки и Сиди посетиха кризистните райони в Ямбол

Снимка: ВМРО

След проверката, която извършиха в центъра за настаняване на бежанци в Харманли заради възникналата заплаха Европа да връща мигранти към страните, в които те първо са преминали границите на ЕС, евродепутатът и зам.-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки и депутатът от ПГ „Обединени патриоти“ от квотата на ВМРО Александър Сиди заминаха спешно за Ямбол. 

В Харманли стана ясно, че управата на центъра се притеснява от медиите, които не бяха допуснати да придружат представителите на ВМРО и да се уверят, че напрежение в общежитията няма. Това, както подчерта и Джамбазки определено е лоша преценка и груба грешка на ръководството. ВМРО констатира, че към момента там проблем няма, но и Джамбазки, и Сиди подчертаха, че Патриотите от ВМРО искат преразглеждане на Дъблинското споразумение и няма да допуснат нова вълна от мигранти в България. Евродепутатът Джамбазки посочи новата заплаха, а именно поток бежанци от Африка, което се подценява към момента от европейските институции.

След проверката в Харманли, Джамбазки и Сиди отидоха в другата невралгична точка – ямболското село Шарково. Решението им бе продиктувано от напрежението, което ескалира в региона след открити гнезда на африканска чума по дребния преживен добитък. По правилата на Общността единственото решение в такива ситуации е хуманно умъртвяване на животните с цел превенция от разпространение на епидемията.

Това извади животновъдите на улицата и създаде сериозно напрежение, което ескалира с всеки ден. Ето защо Джамбазки и Сиди решиха да ги посетят, за да видят на място с какво може да се помогне на пострадалите хора. 

След срещата Джамбазки и Сиди установиха, че има пропуски в процедурите, които институциите е трябвало да проведат. Те останаха с хората до вечерта и гарантираха, че ще изискат още документи по случая и достатъчна държавна помощ, която да покрие щетите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK