Пълно медийно затъмнение по случая с отвлечения Адриан Златков. Какво значат разпилените долари?

Снимка: bTV

Пълно медийно затъмнение по случая с отвлечения Адриан Златков нареди министърът на вътрешните работи Валентин Радев. 

Той още вчера на брифиг в Министерството призова медиите да не задават въпроси, защото това само би попречило на разследването. Информацията, която изтича в интернет, по телевизиите и радиото, помага на похитителите и пречи на потърпевшото семейство.

Радев каза, че няма информация дали има поискан откуп.

Вчера на разклона за Герман, точно на метри от мястото на отвличането на 25-годишния Адриан, бяха разпилени фалшиви банкноти по един долар. Това се случи пред камерата на екип на bTV.

Според информация на МВР банкнотите нямат общо със случая, а са неволно разпилени от кола, превозваща реквизит за филм. 

Радев също бе категоричен, че доларите са съвпадение с мястото и събитието. Там минава околовръстен път и много коли излизат и влизат в София. Все пак не стана ясно какво общо има заснемането на филм с околностите на Герман, тъй като кв. "Бояна" се намира на другия край на столицата.

Според психолози отвличането е станало професионално, тъй като е извършено в безлюдна и неохраняеама от камери зона. Доларите пък може би са знак за семейство Златкови - каква да е валутата, дали изобщо става дума за откуп, колко пари да предоставят.

Междувременно за 24 часа е задържан Никифор Кондев от Разлог, който е заподозрян за палежа на "Софауто" през април. Той е разпитан за настоящия случай, по информация от източник на ИНФОМРЕЖА в региона. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK