Нинова за "ремонта": Борисов сменя министри, за да запази себе си

Снимка: Стопкадър, Канал 3

Това не е „огромен ремонт“, а имитация!, каза Нинова

Имаме визия как да се развие България, а това може да стане след като се подаде оставка.

Това заяви в своя коментар лидерът на БСП – Корнелия Нинова, относно рокадите в управлението, обявени днес от министър-председателя.

Сменят се министри, но мафиотският модел на управление остава. Този филм сме го гледали 12 пъти, но всички продължава по старому. Резултатът от действията на премиера днес е, че агонията продължава. Правителството не чу исканията на хората, които искат оставката на Борисов, а той сменя министри, за да запази себе си, каза Нинова.

Тя определи мотивите за оставки на премиера като „объркани“.

Преди дни той поиска оставката на тримата министри, защото били свързани с ДПС, а днес ни убеждава, че го прави заради полицейското насилие, занижения контрол над хазарта и раздаването на грантове в икономическото министерство.

Нинова подчерта, че Ангелкова е освободена без мотиви и заподозря сделка между нея и лидера на НФСБ той да остане в коалицията.

Целта на рокадите са оцеляване на всяка цена без оглед на последиците. Нашата позиция е непроменена: Оставка на Борисов и Гешев. Вярваме, че няма протестите да спрат, призоваваме и нашите симпатизанти да се включат в цялата страна, апелира Нинова.

Тя определи като подигравка „ремонтът“  - може ли провален министър на финансите да го връщаш на същия пост. Това не е „огромен ремонт“, а имитация!, каза Нинова.

БСП е готова за избори по всяко време, затова сме парламентарна и народна партия. Той да си подаде оставката и да не ни мисли!, каза Нинова.

Тя коментира и предстоящите вътрешнопартийни избори за лидер на БСП.

Кандидатите за лидер на партията трябва да предложат как да я изведат до победа. Кампанията за лидер е избор на човек за нов градеж на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK