Столични полицаи разкриха модерно оборудвана домашна оранжерия за марихуана

Снимка: МВР, архив

В хода на специализирана полицейска операция за противодействие на наркоразпространението, проведена на 12 февруари в кв. „Драгалевци”, е задържан 30-годишният А.И., съобщиха от МВР. Мъжът е криминално проявен и осъждан за престъпления, свързани с наркотици.

При извършения личен обиск у него полицаите намерили хартиена сгъвка с растителна маса, мобилни телефони и пари. При последвало претърсване на адреса, където живее, полицаите открили обособена домашна оранжерия за марихуана, оборудвана с модерни технически средства и препарати за отглеждане на растенията.

Нагряващи лампи, влагомери, трансформатори, вентилатори, вентилационна система с въздуховоди, система за капково напояване и торове осигурявали подходяща среда за откритите 48 саксии със засадени растения, високи около метър. Иззети са още електронна везна и 631 г суха растителна маса, реагирала при наркотеста на марихуана. 

По случая било образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура А.И. е привлечен като обвиняем по  чл.354 а, ал.1 и чл.354 в, ал.1 от НК.

Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа, която впоследствие с определение на Софийски градски съд е изменена в „парична гаранция” в размер на 1 000 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK