Столична фирма надзирава ремонта на ВиК мрежата в община Хаджидимово

Людмил Терзиев, снимка: infomreja.bg, архив

Поръчка за строителен надзор на рехабилитацията и реконструкцията на водоснабдителната мрежа в община Хаджидимово получи столичната фирма „Дженерис „АД.

Обществената поръчка е възложена без търг, тъй като сумата не надхвърля 10 000 лева и право на местната общинска администрация е при такива случаи да възлага директно поръчки, без да е необходимо обявление и провеждане на търгове, обясниха от Община Хаджидимово. 

Кметът Людмил Терзиев бе категоричен, че законът не е нарушен. В кметството в Хаджидимово е получено и одобрение от Агенцията по обществени поръчки. 

„Дженерис" АД изготви техническите инвестиционни проекти по силата на договор отпреди няколко години. Възлагането на строителния контрол на друга фирма би довело до нарушаване на авторското право на проектанта, с което се съобразихме и отправихме най-напред покана към тях за поемане на надзора", коментира градоначалникът.

Проектът е финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие" и включва изграждане, ремонт и рехабилитация на ВиК мрежа, улична мрежа, общински пътища и паркове в населените места: Хаджидмово, Абланица, Беслен, Гайтаниново, Илинден, Копривлен, Лъки, Нова Ловча, Ново Лески, Парил Петрелик, Садово, Теплен, Тешово”. Стойността му е 16,4 млн. лв.

 

КОМЕНТАРИ

Do Nora11:52 - 29.08.2013
Проектите са спечелени преди да дойдат ГЕРБ на власт. И са одобрени не по Оперативна програма "Регионално развитие", а по "Програмата за развитие на селските райони"!
нора19:46 - 25.08.2013
От Герб му помогнаха за да спечели проектите за да се налапа като ги лъжеше,че ще работи за тях на изборите.Направи много срещи с ,,факторите" в Герб Хаджигаев,Савеклиева,Андонов ,Шапков и кой ли не докато му се вържат.Сега иска да сменя шефката на земеделието и училището носещи фамилията Стоянови.От втората нищо не става,но ще и помага брат и Ванчо Ванитата и тя вече е член на БСП. Мястото го заслужава само г-жа Боянина и е време да я направят директорка за да тръгнат нещата,че Мария Стоянова го опропасти училището и децата напускат заради нея училището.Заради нея намаляха паралелките ,а другата година ако я държат ще пропадне всичко и ще избягат всички от тая некадърница.
лора13:11 - 24.08.2013
Надзиравайте ако трябва от ДАНС този мошеник че всичко ще откраде.По-голям крадец и лъжец България не познава.Но ще си намери скоро майстора щом е влезал в регистрите на ДАНС.
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK