Столичанка спечели Великденското надчукване с яйца в Банско

снимки: Община Банско

Великото Великденско надчукване с яйца на центъра на курортния град събра стотици ентусиасти. Кметът Георги Икономов, екипът му – зам. кметовете Сашка Въчкова, Александър Мацурев, Стойчо Баненски, както и председателят на местния парламент Владимир Колчагов и общински съветници бяха сред специалните гости на празника.

С пожелания за здраве и благополучие градоначалникът поздрави банскалии и гости като им припомни, че на този ден трябва да се опитаме да бъдем по-добри, състрадателни, мъдри и да съумеем да съхраним в сърцата си човешкото, само така празникът ще бъде истински. С тези думи Икономов постави началото на голямото състезание по чупене на яйца.

Разделени в два отбора участниците премериха сили в надпревара за вкусна награда. Победител стана гостенка на града от София, която получи наградата на Община Банско  - агнешка плешка, яйца и ароматно червено вино – неща, без който трапезата не би била Великденска.

В наддчукването с яйца се включи и кметът, който премери сили с председателя на Общинския съвет.

Празничната програма тази година бе изпълнена с песни и танци, но и с много смях и забавление. Освен традиционните фолклорни изпълнения, интересното състезание с червени яйца възхити всички, събрали се на Великден в центъра на Банско.

Гостуващата фолклорна група „Огражденска четворка” от Първомай показа своя спектакъл като заслужи аплодисментите на събралото множество. Кулминацията на празника бе голямо Великденско хоро, на което се хванаха и чужденците, избрали да прекарат големия празник в Банско – градът, в който традициите са живи.

За пореден път курортът показа своя истински облик и напомни  на гостите, че този град си заслужава да бъде посетен през всеки един от сезоните. Дори и в началото на пролетта Банско продължава да радва почитателите си и да доказва, че празниците там са едно незабравимо преживяване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK