Стойка Германова с юбилеен концерт в Благоевград

Стойка Германова, снимка: личен архив

Песен моя, болка и радост” е името на юбилейният концерт на известната солистка на Ансамбъл „Пирин” Стойка Германова. На 30 май от 19:00 часа в зала „Яворов” изпълнителката ще сподели с жителите и гостите на Благоевград какво е чувството 35 години да сияеш на сцената. Тя ще представи и новия си проект „Майка и родина”.

От 1981 година Стойка Германова е солистка на Ансъмбъл „Пирин“ в Благоевград. По това време неин ръководител е изтъкнатият композитор, диригент и главен художествен ръководител на ансамбъла проф. Кирил Стефанов.

С Ансамбъл „Пирин“ Германова е участвала в много концерти и концертни турнета в страната и по света. Незабравими за нея ще останат спомените за препълнените зали в Русия, Япония, Китай, Северна Корея, САЩ, Колумбия, Аржентина, Мексико, Еквадор, Панама, Гърция, Сърбия, Словения, Белгия, Македония, Албания, Алжир, Франция, Израел, Италия, Португалия, Полша, Турция и други.

През 2008 година, Стойка Германова издава първия си самостоятелен албум, озаглавен „Арижай ми мамо“.

В юбилейния концерт, подкрепен от община Благоевград, ще участват ансамбъл „Пирин” и Андраш Кончалиев. Специален поздрав към годишнината на Стойка Германова ще отправят с танц пенсионирали се танцьори на ансамбъл „Пирин”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK