Гърците, незаконно превели през границата осем мигранти от Сирия, остават в ареста

Снимка: Infomreja.bg

Те са се признали за виновни

Районна прокуратура – Петрич е привлякла към наказателна отговорност гръцките граждани – К.К. (на 65 години) и А.К. (на 40 години) по обвинение за извършено от тях престъпление по чл. 280, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – превеждане през границата на страната на група лица без разрешение на надлежните органи на властта.

Досъдебното производство срещу тях е започнало, след като на 26.09.2020 г., през ГКПП Промахон – Кулата, от Гърция за България, били незаконно преведени осем мигранти от Сирия. За целта било използвано моторно превозно средство – автобус с български регистрационен номер.

В резултат на предприетите действия по разследването са били установени извършителите на деянието – К.К. и А.К., баща и син. Единият от тях е управител на фирма със седалище в гр. Пловдив, а другият работи като шофьор в нея.

Понастоящем, след внесеното от прокуратурата искане, съдът им наложил мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Междувременно наказателните производства, образувани срещу осемте сирийски граждани за незаконно преминаване на държавната граница, са приключили със споразумения. Те са се признали за виновни за извършеното от тях престъпно деяние, квалифицирано по чл. 279, ал. 1 от НК. На всичките са наложени наказания от по шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоби в размер на по сто лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK