Стоичков с извинение към вицепремиера на Испания затова, че е споменал името на сина й

Снимка: Infomreja.bg
Христо Стоичков се извини за думите си по адрес на вицепремиера на Испания Сорая Саенс. Това стана ясно от негово изказване по мексиканската телевизия „Унивисон“, разпространено в социалните мрежи.

„Живял съм много години в Каталуния имам много приятели там. Това, което се случи беше демонстрация на франкизъм. Все още съм възмутен. Изображенията говорят сами по себе си. Кръв и насилие. Насилие срещу напълно невинни хора“, казва легендата на „Барселона“.

„Единственото, за което искрено съжалявам е, че споменах сина на вицепремиера. С ръка на сърцето се извинявам за думите си. Съжалявам, че споменах детето на Сорая Саенс, което няма ни най-малка вина за случилото се в Каталуния“, добави Стоичков.

„Въпреки всичко, снимките показват всичко лошо, което се случи в Каталуния. Не понасям никой, който се отнася лошо с хората от Каталуния. Да живее Каталуния и нищо повече“, завърши легендарният футболист.

„Обръщам се към правителството на Испания – вие сте пълен срам! Дядото на вицепpемиера Сорая Саенс де Сантамария е последовател на Франко, баща ѝ е последовател на Франко, самата тя е последовател на Фpанко, сигурно и синът ѝ ще е такъв. Точно тя ли ще казва какво да правим“, заяви вчера Христо Стоичков по адрес на испанското правителство и вицепремиера Сорая Саенс.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK