Стоичков и отборът му смачкаха звездите в голямо шоу

Снимка: Sportal.bg

Отборът на Христо Стоичков успя да победи с 4:1 отбора на звездите в юбилейния мач по случай 50-ата годишнина на Камата, която бе съвсем наскоро, съобщи Dnes.bg. 

Двата тима спретнаха уникално шоу и въпреки поройния дъжд, който се изля, стадион "Васил Левски" бе пълен с фенове, които бяха свидетели на много красиви моменти. 

Освен хубав футбол мачът ще се запомни и с големите емоции на Камата и всички на терена, след като бе отдадена почит на Трифон Иванов и Йохан Кройф, които починаха тази година. 

Камата плака на терена в моментите, в които бе почетена паметта на близките до него. Той подари специални фланелки с името "Иванов" на децата, на покойния бранител. 

В титулярния състав на Камата започнаха играчи като Попеску, Хаджи, Балъков, Сираков, Костадинов и Лечков, докато сред титулярите за противника имаше също много големи имена сред които Малдини, Албертини и Каморанези. 

Рефер на мача бе Атанас Узунов. Изненадите на терена бяха доста, а преди второто полувреме голяма част от "дрийм тийма" на Барселона изнезе Шампионската лига, която спечели през 1992 година, а Камата я надигна отново след 24 години! 

Попаденията в срещата бяха дело на Балъков, Бербатов, Марто Петров и Стоичков, като попаденията паднаха в 10-ата, 42-ата и 52-ата и 68-ата минути. Почетният гол за противника бе дело на Жули в 62-ата минута. 

Срещата започна с вихрено темпо и още в 7-ата минута Сираков излезе на прекрасна позиция, но направи непростим пропуск от близка дистанция. 

В 10-ата минута обаче Балъков даде аванс на тима, на Стоичков. След комбинация между Лечков и Костадинов топката бе пусната от Коща към Бала с пета, а след това бившият халф с хубав удар от границата на наказателното поле реализира. 

Четири минути след това срещата бе прекъсната, за да бъде почетена паметта на Йохан Кройф, а първият шанс за Стоичков дойде в 19-ата минута. Той обаче прати топката покрай гредата, а малко след това Камата пропусна още един шанс, след като излезе сам срещу Кампос, но стражът успя да спаси удара му. 

В следващите минути Камата имаше още шансове, но в крайна сметка късметът не бе с него. Малко след 40-ата минута почти целият "дрийм тийм" на Барса изнесе на терена трофея от Шампионската лига, който спечели през 1992 година и го вдигна на ръце отново! 

В 42-ата минута Бербатов удвои аванса на тима на Стоичков, след като малко преди това пропусна сам срещу Кампос. Този път българинът бе точен, след като засече страхотно центриране на Стоичков с глава. 

В 52-ата минута Марто Петров направи резултата класически, след като отправи много хубав удар по диагонала от близка дистанция. В 66-ата минута отборът на Стоичков получи дузпа, след като стражът фаулира Мартин Петров в наказателното поле. Зад топката застана Стоичков, който успя да реализира. 

С това бе сложен и край на мача.

 

Снимка: Sportal.bg
Снимка: Reuters
Снимка: Reuters

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK