Разследването по търговията с боклука: Открили снимки на убити, изплува и името на Божков

Снимка: Infomreja.bg

Това стана ясно на брифинг на прокуратурата

10 души вече са с обвинения след акцията, при която беше арестуван заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков. Трима от тях са обвинени в престъпления с ДДС, а другите 7 са участници в организирана престъпна група. Това стана ясно по време на брифинг на прокуратурата.

В жилище, обитавано от един от обвиняемите е открита снимка, на гърба на която има имена на популярни личности, част от които са убити", съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. 

"Срещу имената на всеки от тях са записани големи суми пари от порядъка на 70 млн. долара, 100 млн. лева, 120 млн. лева, 300 млн. лева. От жилището на П.Б. са иззети автобиографии и снимки на длъжностни лица от Министерството на правосъдието и МРРБ, както и автобиография и снимка на магистрат, наблюдаващ прокурор по дело на Васил Божков за тежки престъпления, добави още Милева.

Извършени са проверки в 40 обекта. Установени са нарушения, свързани с околната среда, престъпления с ДДС.

Групата е била от 7 души, включително и длъжностни лица. Един от тях е именно заместник-министърът на околната среда Красимир Живков. Установено е, че той е бил в изключително близки отношения с братя Бобокови, което не е престъпно само по себе си, но той е извършвал неправомерни действия, с което е подпомагал противозаконната дейност на братята за внос на отпадъци от чужбина.

Установено е че Живков, възползвайки се от служебното си положение е оказвал натиск върху подчинени на него длъжностни лица със заплахи за уволнения дори и други въздействия. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n