Стипендията за успех в училище скача от 50 до 60 лв.

Снимка: Infomreja.bg

Максималната стипендия за успех в училище скача от 50 до 60 лв. Това става ясно от проект на постановление за условията и реда за получаване на стипендии от учениците след завършено основно образование, публикуван за обществено обсъждане.

Така наградите за успех вече ще варират между 21 лв. и 60 лв. Право на стипендия ще имат както учениците в дневна и индивидуална форма на обучение, така и записаните в комбинирана форма на обучение. Месечно поощрение за успех ще се полага и на гимназистите, които учат чрез работа и са част от дуалната система, уточнява в. Монитор.

Същото се отнася и за ученици със специални образователни потребности, които са завършили основно образование и са продължили обучението си в класовете от първи или втори гимназиален етап. Учениците в интернатите пък ще получават по 33 лв. месечно за лични нужди. Държавни стипендии ще получават и учениците в частните училища, съобщи зам.-министърът на образованието Деница Сачева  по време на форум, посветен на частните школа у нас. Средствата за бонусите за успех са заложени в бюджета за 2018 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK