Стела Балтова: Домакинството на събитие от подобен мащаб е поредното международно признание за Банско

Снимки: МТ

Министърът на туризма Стела Балтова бе сред гостите на официалното откриване на състезанията за Световната купа по сноуборд в Банско, която се провежда за първи път в България.

Тя поздрави участниците в авторитетната зимна надпревара и многобройните туристи, дошли да наблюдават състезанието и обърна специално внимание на усилията на Банско да се пребори за това високо домакинство.

Първоначално България получи право да организира само за паралелния гигантски слалом за мъже и жени, но прекрасните условия тук убедиха експертите на Международната федерация по ски за провеждането на още два старта в рамките на тридневния празник на белите спортове, стана ясно от думите на министъра на туризма.

Тя подчерта още, че състезанията за престижния трофей са прекрасен повод да покажем на многобройните участници и гости в състезанията какво предлага регионът и страната ни не само като спортна база, но и като природа и разнообразие от висококачествени туристически услуги.

Домакинството на събитие от подобен мащаб е поредното международно признание за курорта и за усилията на бизнеса и общината както за добрия му имидж, така и за престижа на страната като зимна дестинация.

Стела Балтова поздрави и победителите в паралелния гигантски слалом от първия ден на състезанието при жените и мъжете. 

По-рано през деня министър Балтова се срещна с кмета на Банско Георги Икономов и двамата се отбиха в посетителския център на Национален парк „Пирин“.

Директорът му Росен Баненски информира министъра, че регионът се превръща във все по-посещавана целогодишна дестинация и през лятото на миналата година оттук се преминавали по 200 човека на ден. По-късно министър Балтова и кметът Икономов разгледаха църквата „Св. Троица“ в Банско - втората по големина в България.

Министър Балтова посети и Информационния туристически център на Банско. По време на визитата си тя обсъди с представителите на местната власт актуални теми от развитието на туризма в общината и региона.

След церемонията по откриването на състезанията и награждаването в първата дисциплина министър Балтова бе гост и на кулинарна изложба, организирана от община Банско, по време на която поздрави и победителя в надпреварата при мъжете Радослав Янков.

На церемонията за откриването на състезанията присъстваха също министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева, кметът на община Банско Георги Икономов, представители на туристическия бранш, много туристи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK