Кюстендил се обедини в каузата за Тони! Събраха близо 21 хил. лв. на благотворителна вечер

Снимки: Infomreja.bg и Личен архив

Кюстендил се обедини в каузата да помогне на 20-годишния Тони Костов да пребори левкемията.

За пореден път малки и големи показа, че няма нищо по-ценно от човешкия живот и доказателство за това бе организираната благотворителна вечер „С ВЯРА ЗА ТОНИ“.

Благодарение на десетки добри сърца беше събрана сумата от 20 817,50 лв.

Зад каузата застанаха малките герои на Кюстендил, които успяха вече да се преборят с коварното заболяване – малките Бети и Вальо.

Плътно до тях бяха родителите им, както и кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Всички заедно се събраха в храма на Майстора снощи, където само за по-малко от два часа успяха да доближат Тони до негова най-голяма мечта – да оздравее.

„Благодарим от сърце на всеки, който подкрепи тази страхотна инициатива! Благодарим на Община Кюстендил за съдействието и организацията! Благодарим на всички дарители, които предоставиха своите произведения и предмети, както и на всички които ги купиха“, обявиха организаторите на благотворителната инициатива.

Картините, които не бяха продадени ще останат още няколко дни в Художествена галерия „Владимир Димитров -Майстора“. Всеки, които желае да си закупи някое от дарените произведения на изкуството, може да го направи и през днешния ден.

По време на благотворителната вечер бяха предоставените от щедри дарители 30 икони /някои от тях – на над 170 години/, осветени на молебен, отслужен за здравето на Тони от братството на Рилския манастир, повече от 40 картини, 5 гоблена, 4 пластики, 130 книги и ръчно изработени великденски сувенири.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, само през последната седмица бяха събрани близо 80 000 лева в помощ на Тони Костов.

Остава да бъде събрана сумата от около 40 хил. лв., която дели младото момче от така необходимата за него трансплантация на костен мозък.

Тони Костов е на 20 години от Кюстендил. Слънчево момче с огромен талант, борещо се с остра лимфобластна левкемия, поради което е необходима костно – мозъчна трансплантация.

На 2.05 2019 г. той има среща с лекарския екип, за да решат как да продължи лечението му.

Ако до тогава все още Тони не разполага с пълната сума за трансплантацията ще му бъде включена допълнителна химиотерапия, докато не бъде готов финансово.

Дарителска сметка

IBAN BG25 SOMB 9130 1066 1562 01

BIC SOMBBGSF

Общинска Банка

титуляр: Тони Тончев Костов

Pay Pal: [email protected]

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK