Стефан Вълков спечели златен медал на екологичния форум "Сребърна 2015”

снимки: Община Благоевград
Отлично се представи възпитаникът на Обединен детски комплекс – Благоевград на XXIV Международен ученически екологичен форум "Сребърна 2015", който се проведе в Силистра от 5 до 7 юни.
 
Десетокласникът Стефан Стоилов Вълков от клуб „Приятели” на Национален парк „Рила” към ОДК завоюва първото място и златен медал на състезанието. Проектът, с който възпитаникът на ОДК впечатли журито, е на тема „Рила – ние живеем тук”. Той представлява образователен пакет, тематично свързан с Национален парк „Рила“, структуриран в три модула – биоразнообразие, екологично образование и екотуризъм. Пакетът е предназначен както за  извънкласни и извънучилищни занимания в областта на опазване на околната среда, така също и за широк кръг хора, професионално свързани с обучение и професии от областта на екологията, природозащитата, биологията, географията, историята и туризма. 
 
Конкурсът за ученически проекти е с ограничена възрастова група - ІХ-ХІІ клас и е включен в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Министерския съвет за 2015 г.
 
Международният екологичен форум е под патронажа на кмета на община Силистра. Той се организира от Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Фондация "Еврика", Регионален инспекторат по образованието - Силистра, Обединен детски комплекс - Силистра, с подкрепата на Съюза за защита на природата в България и Регионална инспекция по околната среда и водите – Русе.
 
 
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK