Надеждата за намирането на пилота на падналия в Черно море изтребител не са големи. Независимо от това операцията продължава, съобщи на брифинг служебният премиер Стефан Янев.

До края на деня ще бъде взето решение как точно да продължи издирвателната операция. Към момента са намерили вещи и материали, които ще бъдат изследвани.

Черната кутия обаче все още не е намерена. По този повод операцията ще продължи и през следващите дни с използването на специализирана техника и водолазни групи, уточни Янев.

Едно от местата, където се предполага, че могат да бъдат останките, е на голяма дълбочина от порядъка на 70 м. Възможно е да участват и съюзни сили.

Две работни групи работят съвместно, така че да бъдат установени всички детайли по инцидента.

„По време на полета самолетът е изпълнявал задача по светеща цел. Летящата цел се е отворила, за съжаление нещо в самата мишена се е объркало и тя е тръгнала с по-висока скорост да пада. Това е наложило допълнителна маневра от страна на пилота. Той е поразил целта, което е заснето от другия самолет. След като е докладвал, че я е поразил връзката е прекъснала“, обясни служебният премиер.

По думите му техническото състояние на изтребителя е било добро./ бТВ