Благотворителност вместо цветя и бални рокли

Снимка: Infomreja.bg

Вчера второкласниците от НУ "Паисий Хилендарски" в Банско се включиха в благотворителна инициатива. Вместо букети на своите госпожи, че дариха пари за болно дете.

Училищният двор се изпълни с деца, дошли с родителите си да отбележат 15. септември. Каузата е по предложение на родителите. Събрани са 165 лв.

Все по-често учениците избират да помагат вместо да разхищават пари за букети и костюми. Така например през изминалия 24. май много дванадесетокласници не бяха с бални рокли и костюми, а отидоха с тениски и дънки. 

Тази година поредната инициатива за борба с наркотиците пък бе подкрепена от младите музиканти в школата на Марин Бърдарев от Банско. Те бяха обелки жълти тениски, показващи съпричастността им към каузата. Безброй са и колопоходите, подкрепящи идеята. Такъв имаше в Кюстендил.

В Благоевград, пред мол "Ларго", предходната неделя имаше благотворителен базар отново за момче, нуждаещо се от лечение в чужбина. Хората оставяха в кутия каквато сума искат, а в замяна си взимаха по една детска играчка, книжка или вкусен мъфин.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK