Стефан Грънчаров в Кюстендил: Да сложим край на Европа на две скорости!

Снимка: Infomreja.bg

Стефан Грънчаров – организационен секретар на ВМРО бе на посещение в Кюстендил. Пред журналисти той разясни за общоевропейското начинание „Доходен съюз“, което минава под мотото „Равна заплата за равен труд“.

Целта му е да предизвика дебат в Европейския парламент, който да сложи край на Европа на две скорости. Това може да стане чрез обсъждането и гласуването на политики, които да станат задължителни за държавите-членки.

В ход е и събирането на подписи за общоевропейски референдум. „Нашата идея е премахване на двойния стандарт и премахване на привилегиите на така наречените - големи държави. Кампанията е за цялата страна.

Нужни са един милион подписа за 7 държави. Идеята ни е да обърнем внимание на хората, че именно тук в България могат да се чувстват равноправни членове на Европейския съюз.“, каза Стефан Грънчаров.

За събирането на подписите има 6 месеца време, предвиждат се изнесени приемни и срещи с граждани. Подписите за предизвикване на референдум ще се събират по два начина.

Обичайно – на бланки, които са идентични с тези за национален референдум, хората ще могат да се подписват на предварително обявени места, и онлайн. След събирането на необходимите 1 млн. подписа от целия ЕС, като за България минимумът е 12 хил., ще бъдат внесени в ЕК.

Тя трябва да внесе исканията за разглеждане в ЕП и да приеме политики за осъществяване на това начинание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK