Бащи с розови вратовръзки подкрепиха подписката на децата си от Трето ОУ в Гоце Делчев срещу насилието

Снимки: Трето ОУ "Братя Миладинови" - Гоце Делчев

С розови фланелки и балони, много снимки за спомен и музика приключиха многобройните инициативи в Трето ОУ „Братя Миладинови" в Гоце Делчев, посветени на националната кампания „Да бъдеш баща“ и Деня на розовата фланелка“ под мотото "Мъже срещу тормоза: на нас ни пука за нашите деца!”. 

Рано сутринта учениците бяха посрещнати от организаторите с розови ленти с послание "Аз не приемам насилието", с каквито бяха закичени и десетки жители на града. В открита в училището подписка "Не на тормоза" освен учениците и учителите, се подписаха и бащите, които заедно с децата си участваха в инициативата.

За участието и съпричастността им към децата и честването на днешния ден бащите си тръгнаха с грамоти, а направените многобройни снимки ще останат за спомен от паметния ден.

Денят на розовата фланелка масово се отбелязва и в българските училища от няколко години. Инициативата е международна и възниква през 2007 година в Канада, когато ученици защитават свой съученик, подложен на тормоз, защото бил облечен с розово поло. За да защитят тормозения ученик, всички застанали зад него и против насилието и тормоза също облекли розови фланелки.

Националната кампания "Да бъдеш баща“ пък бе включена в инициативата на днешния ден с желанието за отправяне на послание чрез бащите и другите важни за децата мъже, че нито едно дете не трябва да бъде подлагано на тормоз и че силата на мъжете е съзидателна, а не разрушителна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK