Стефан Генов: Очаква ни труден мач, но трябва да излезем с чест от него

Стефан Генов, снимка: ОФК "Пирин"

Отборът на ОФК Пирин Благоевград замина за Пловдив, където утре ще изиграе поредния си мач от първенството на Първа лига. Орлетата ще гостуват на местния Локомотив, в мач от 9-и кръг на шампионата. След двубоите от този кръг за отборите ще има пауза в първенството заради участието на националния отбор на България в световните квалификации.

За Пловдив заминаха и трениращите през последните няколко дни на облекчен режим Димитър Благов и Кристиян Кощрна. Наставникът ще има на разположение всички състезатели, за трудното гостуване на Локомотив.

„Очаква ни труден мач, домакините са сериозен тим и с амбиции за място в челото на класирането. Видяхте, че от Пловдив без победи си тръгнаха и Левски, и Лудогорец. Познавам добре отбора на Локомотив, както и треньора им Илиян Илиев, който е много опитен специалист. Ние обаче ще се опитаме да откраднем нещо от негостоприемния стадион на смърфовете. Време е Пирин не само да вкара гол на чужд терен в шампионатните мачове, но и да спечели точка или три", заяви Стефан Генов на пресконференцията преди мача.

„Трябва да спрем последния мохикан в родния футбол Мартин Камбуров и мисля, че ако се справим с тази задача, ще имаме успех. Дани Кики също може да ни създаде проблеми. Познавам го добре, още през 2005 година го предложих на сирийската федерация, където бях на работа, за повиквателна за младежкия национален отбор на Сирия. Той обаче отказа и пропусна да дебютира за националния отбор на азиатската държава“ – допълни Генов.

Пиринци са смятани за аутсайдер в мача, след като водещата букмейкърска къща Sportingbet постави коефицент 1.60 за победа на смърфовете и 4.50 за Пирин. Равенството е оценено на 3.40. 

Двубоят Локомотив – Пирин е утре от 17.30 часа в Пловдив. След това гостуване орлетата ще получат почивка, а в паузата ще играят контрола с Царско село. Междувременно двама футболисти на Пирин ще бъдат част от младежкия национален отбор. Това са вратарят Красимир Костов и Тони Тасев. Те ще бъдат част от тима на селекционера Антони Здравков за мача с Дания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK