Асфалтирането на велоалеята в Благоевград започна! (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Изграждането на велоалеята в Благоевград тече с пълна сила. Днес бяха асфалтирани първите 250 метра по бул. "Св. св. Кирил и Методий".

Асфалтиран бе участъкът от бул. "Димитър Солунски" до бар "Наоми". В следобедните часове велоалеята дори бе изпробвана от нетърпеливи колоездачи.

На места тежките машини на строителите - багери, камиони и други, докато извозват плочките от тротоара, изпочупиха здравите.

Недалновидно решение изумява в отсечката, непосредствено преди пресичането на ул. "Илинден". Там алеята е трасирана така, че в средата й остава фундамент на билборд и тролейбусен стълб, който в момента се използва за улично осветление.

Недоразумението в Благоевград обаче не е прецедент. С подобни препятствия се сблъскват и велосипедисти в столицата и други градове.

Първата копка по проекта бе направена на 16 май тази година. Предвижда се велоалеята да свързва бул. „Св. Димитър Солунски”, ул. „Даме Груев”, бул. „Васил Левски”, бул. „Св. св. Кирил и Методий” – до хотел „Ален мак” и от ул. „Марица” до ул. „Иван Михайлов“.

Новата придобивка се очаква да облекчи трафика в Благоевград, а и да бъде улеснение за любителите на този вид спорт и еко транспорт.

Обектът е част от мащабния проект „Благоустрояване на градската среда“ по ОП "Регионално развитие" 2014-2020. Стойността му е 830 152,42 лв., а срокът за изпълнение - 110 календарни дни.

При преминаването на велосипедните алеи през кръстовища и входове, съществуващата асфалтова настилка ще се запази. Предвижда се обаче алеята да бъде обозначена с маркировка.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK